Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gewezen fractievoorzitter Ben Bols stapt uit N-VA in Beerse : "Definitieve breuk met partij"

Ben Bols

Ben Bols (31) stapt uit de N-VA fractie in Beerse.  Hij was 8 jaar lang fractievoorzitter, maar 'bepaalde beslissingen binnen de partij hebben een definitieve breuk gebracht'.

Een zwaar teleurgestelde Bols : "Het gaat om rare beslissingen die mij in het hart en de ziel van mijn politieke engagement raken. Na lang nadenken kijk ik nu naar nieuwe kansen en mogelijkheden die beter bij me passen.

De afgelopen 12 jaar heb ik me ingezet voor Beerse en al haar inwoners. Niet zo zeer als een politicus van een politieke kleur, maar als een betrokken burger die zich druk maakt om dagelijkse problemen: van losliggende stoeptegels en ongesnoeide hagen tot de centen van de gemeente.
 
Vrank en vrij, zonder blad voor de mond, heb ik mijn standpunten geuit. Ik vond het belangrijk dat je wist wat mijn standpunten waren, ook als we het niet altijd eens waren. Wanneer ik een fout maakte, probeerde ik die te erkennen; niemand is immers perfect.
 
Heb ik een verschil gemaakt in jouw leven of dat van mensen om je heen? Heb ik je dagelijkse leven in onze gemeente een beetje beter gemaakt? Ik hoop het oprecht, want dat is waar ik voldoening uit haalde en waar ik graag mijn energie in stak.
Al moet ik trouw blijven aan mijn overtuigingen en mezelf, daarom neem ik deze stap.
Ik zal wel tot het einde van mijn mandaat als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen om mijn mijn beloftes aan jullie te vervullen", besluit Bols.
 
Ben Bols zetelt nog tot begin januari 2025 als onafhankelijke in de gemeenteraad van Beerse, tot de eedaflegging van de nieuwe legislatuur.    Foto Ben Bols.
Ben Bols

Deel dit artikel